مربى الفراوله
المقادير
1ك فراوله 1ك سكر عصير ليمونه 2 صابع موز او تفاحه
التحضير
تنظف الفراوله ويضاف عليها السكر وتقلب
توضع على نار هادءه مع التقليب المستمر لسرعة خروج الرطوبه
يضاف الموز او التفاحه مع التقليب
لماذ نضيف الموز او التفاحههههههههههههه
لان الفراوله فقيره فى البكتين الى بيعمل تماسك للمربى عشان كده بنضيف موز او تفاح لانه غنى فىالبكتين
يضاف عصير الليمون لمنع تسكير المربى
علامات النضج
انقطاع الريم
ثقل القوام
لو احضرتى طبق ووضعتى ملعقة مربى فى وسط الطبق وظلت متمسكه دون ان تسيل
ملء ملعقة مربى ورفعها لاعلى ثم امالتهالاسفل اذا لم تسيل تكون وصلت لدرجة النضج
تعباء المربى على درجة 180 اى وهى متوسطة الحراره
بالهناء والشفاء